bb

Friday, April 18, 2014

Tips Mudah Pakai Tudung Bawal - bawal yunabella

as salam
dear diary,

kalau perasan dalam satu tutorial sebelum ni aku ada mention cara untuk bentukkan tudung bawal , ye lah aku sangat-sangat paham masalah tudung bawal ni ialah senang terkelepek , jalan-jalan tetiba angin kuat , dah terkelepek , pegi kedai makan sekali kipas dia yang sebesar alam tu pusing kat kita , bukan takat tudung habis pinggan gelas kita bergerak sekali , tak kira kalau hujan lagi , bagi 3 4 titis hujan kena kat tudung , dah berlekuk-lekuk tudung , yang naik motor pulak jenuh cover tudung xnak bagi terkelepek , beheeeee . . dramatik sangat ye dak ? 

sebab aku pun guna cara ni so aku share lagi sekali tips dia ,



perkenalkan kiwi kleen fabric starch !

aku dah pernah cuba dua-dua , sama ja . . cuma yang kuning lagi wangi .

bagi yang youtube kena block meh aku buktikan bakat melukis aku . hehehehe .


ini rupa tudung bawal kan , iron macam biasa


selesai iron , lipat bagi jadi 3 segi macam nak pakai tudung tu .


gunakan perencah rahsia kita , spray pada bahagian yang kita nak bentukkan nanti , spray layang-layang je , jangan bersungguh-sungguh sampai menitis kat lantai . spray kat dua-dua belah , maksudnya dah selesai spray belah atas , pusingkan tudung , spray pulak belah bawah dia .

ini lah masanya , jangan risau memang ada bunyi tumis bawang , iron ja dekat bahagian yang kita spray tadi.

selesai iron , cuba pakai tudung macam biasa , memang dia keras sikit , pastu jadi bulat , pepandai lah adjuzt sebab dia dah mudah dibentuk . sekian sahaja dari hakak !


haruslah selfie di dalam toilet keranan pencahayaan yang baik seterusnya mengkaburkan dan menggebukan kulit muka . beheeeeeee .


satu lagi masalah bila dah letak starch ialah susah nak repair bentuk dia 

boleh refer entry ni cara untuk iron tudung di tempat kerja 


selamat mencuba !




manis macam gegula sangat =') #yunabella 

thanks for support ! love u side by side ! beheeeeee !










kalau penat nak komen , boleh cubit like :

4 comments:

  1. nak beli kat mane ye starch ni?

    ReplyDelete
  2. nak beli kat mane ye starch ni?

    ReplyDelete
  3. bila basuh, hilang tak kesan tu?

    ReplyDelete

i'm nuffnanger