bb

Tuesday, February 04, 2014

Tudung Bawal gaya YunaBella

as salam
dear diary,

wah tajuk nak tumpang glamour aje khen ? hihihi . setengah orang beranggapan kalau pakai tudung bawal muka nampak muda , macam budak , kalau pakai tudung awning nampak tua , nampak macam-macam lah . aku salah seorang pecinta bawal , sebab bila pakai shawl atau tudung awning aku nampak selekeh . ehhh ? padahal kalau time serabai tu pakai apa pun semak je mata memandang .

 Photo: :)

ok , dia sangat cantik , ayat cliche "pakai apa pun nampak cantik" . ye dak ?


in love dengan dress dia . bila tengok tudung fareeda ni ayat cliche jugak 
"cantik tapi singkat , dah la mahal pulak tu"
kepada yang tak suka tudung awning , tapi nak bergaya macam mawar sila teruskan membaca . hehehehe . aku namakan gaya tudung ni , tudung bawal mawar fizo omar , kang aku letak nama fareeda tak pasal-pasal timbul isu paten . aku tau bila aku pakai tudung macam tu ramai mok cik-mok cik , adik-adik , kakak-kakak  yang duk usya gaya tudung aku . muahahahhaha . ok . perasan . aku tipu jer .


founder dia adik aku yang tudung pink tu , yang pasti dua-dua orang belasah baju aku -___-"



versi aku pulak macam bawah ni :







nampak tak , acah-acah mawar , tapi masih labuh dan yang penting , ia sejenis tudung bawal :)




Jom cuba :


mesti ada pin , dan brooch besar , make sure dia punya jarum panjang , so senang nak pin .


guna bawal biasa jer , pastu samakan yang depan .


pakai macam biasa .


untuk yang tengkuk pendek macam aku , boleh pin kat belakang , lagi pun aku dah biasa letak pin , nampak lagi kemas , tak nak letak pon boley :)


ok start gumpalkan tudung , boleh start dari tengah tudung atau jarak sejengkal macam tu 


lipat tudung secara menaik 


boleh cuba lipat siap-siap then terus pin atau pun , buat satu-satu macam dalam gambar 


ok bajet lah nak singkat atau labuh . sebab tu kena pin jang panjang , kalau x , xboleh nak pin .


selesai pin , jangan susah hati . dia memang akan messy macam ni . just adjust dan cantikkan lipatan tu .


nak senang , buat macam dalam gambar ni , satukan hujung yang bercabang .


pin kat belakang tudung yang di kemaskan tu .


siap ! kalau rasa singkat , boleh turunkan lipatan tu or jangan pin belakang tudung :) thanks untuk adik aku yang sanggup jadi model , senang aku bagi arahan . muauahaha .





sekarang ni nak pergi mana pun aku buat gaya camgini jer . senang , ringkas .

selamat mencuba ya ;)




kalau penat nak komen , boleh cubit like :

198 comments:

  1. Nice idea...mmg cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seriusly cntik

      Delete
    2. wahhh . . saye peminat tudund bawall . boleyy la gayakan mcm nieyy nty . . thanks for sharing :*

      Delete
    3. wahhh cantik la sis. good idea. thx for the tutorial. lepas ni lain la sikit style i nk gi ofis. hehe. Anyway, free2 jemput ke blog saya untuk info2 kekal fit and slim.

      >>>Tips Slim & Fit Semula Jadi!<<<

      Delete
  2. e eh...mmg cantik n kretif... nak kena tiru ni...hhee labuh leh tutp dada kan?

    ReplyDelete
  3. cantik dan unik.. p compile gambar letak kat youtube as video. mana tahu jadi trendsetter . gudluck :)

    ReplyDelete
  4. simple..cantik n sopan!!

    ReplyDelete
  5. Wahh cantikkklaaa...creative sis punye idea..

    ReplyDelete
  6. Hurmmmm nampaknya bawal dalam laci kluar balik la lepas ni.... thanks sharing is caring. ...

    ReplyDelete
  7. Hurmmmm nampaknya bawal dalam laci kluar balik la lepas ni.... thanks sharing is caring. ...

    ReplyDelete
  8. Cantik..kreatif..and yg penting simple.. tq dear for sharing

    ReplyDelete
  9. wahh..gud dik!ini yg kita mahukan.yg penting dia bawal pastu kita blh buat dia ala paridah kan :)

    ReplyDelete
  10. Idea yg bgus & sgt kretif....ble cuba ni,lps ni x yh la bhabis duit bli tudung mhl2....

    ReplyDelete
  11. Cantik....boleh cuba..so xperlu lg nk beli tudung mahal2...tq sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Cik tkut nak tiru tkut kena saman

      Delete
  12. Mmg cantik...paternkan nanti ada org kata idea diaorg plak.

    ReplyDelete
  13. cantik..perkongsian yg sangat bagus.. tq dik

    ReplyDelete
  14. Waaaahh daebak... thanks.. nk try la pulak...

    ReplyDelete
  15. Tqvm for sharing...simple but nice...;)

    ReplyDelete
  16. Tqvm for sharing...simple but nice...;)

    ReplyDelete
  17. Sgt kreatif..nk cuba gak ar lps nih..hihihi

    ReplyDelete
  18. Gud idea..love it n sangat nice...hehehe..tq adik for sharing...

    ReplyDelete
  19. Kreatif! Akak tiru boleh.. Hekhek

    ReplyDelete
  20. Huhuhu... bagusslah idea...

    ReplyDelete
  21. Gojesss...sjak jadi mummy ni da xsmpat nk bergaya da..pkai tdung sarung jew sng..but ti nk cuba jga yg u ajar ni..hu3..tq..

    ReplyDelete
  22. shantek!
    ade register paten tak neh?! kang tiru2 kene saman haha ;)

    ReplyDelete
  23. Gojesss...sjak jadi mummy ni da xsmpat nk bergaya da..pkai tdung sarung jew sng..but ti nk cuba jga yg u ajar ni..hu3..tq..

    ReplyDelete
  24. Awesome idea. Thanks for sharing...
    Sy pasti buat!

    ReplyDelete
  25. Cantik +++ kreatif I like ♥♥♥♥♥

    ReplyDelete
  26. huduh mcm taik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai nama anon boleh lah main kutuk2. Phuiii.

      Delete
    2. Sedapnya mengata

      Delete
    3. jeles lettewww..heheheh

      Delete
    4. Taik nenek ko lah

      Delete
  27. Cantik +++ kreatif I like ♥♥♥♥♥

    ReplyDelete
  28. Comelll!! Modelnya pun cantik cute gitu..
    thanx 4 sharing.. ;)

    ReplyDelete
  29. kreatif..leh cuba lg..halalkn yer nk tiru gaya ni nanti

    ReplyDelete
  30. Like.... yg penting boleh adjust tutup dada & insyaallah MAMPU....

    ReplyDelete
  31. Ni idea saya.. awk tiru idea saya.. saman kang.. haha.. gurau je.. br buat smlm.. nice n ringkas.. x ya beli mahal2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ek eleh org dah buat mcm ni lama dah tetiba idea dia lak

      Delete
  32. cantik,,,jadi tudung2 bawal yg tersimpan dlm lemari,,boleh bukak balik nie

    ReplyDelete
  33. Wah... Great idea adik.. Boleh cuba nnt...

    ReplyDelete
  34. cantik sis..thumbs up! trus cuba bila singgah ur blog..nice sharing ;)

    ReplyDelete
  35. Nice dear..cantek sgt..nk kena try arini gak..hehe..esk leh pkai g keje..tq sis..

    ReplyDelete
  36. Wah best.

    Salam ziarah http://lobam.my

    ReplyDelete
  37. Tudung labuh bidang 55 boleh kan?
    Cantik la

    ReplyDelete
  38. Memang cantik....nampak mudah...boleh cuba ni....sbb zura pn mmg peminat dudung bawal...tudung awning ni bila pakai nampak cam org tua....

    ReplyDelete
  39. Terima kasih adik bagi idea ni. Akak ikut trend adik ye.boleh. terima kasih banyak-banyak. Semoga murah rezeki dan berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  40. terbaekk lah. . yg penting masih mengekalkan gaya Muslimah dgn "melabuhkan tudung mereka hingga ke bawah dada mereka".

    ReplyDelete
  41. Cantik..mst jd trendsetter..try publish kt utube dik..good luck

    ReplyDelete
  42. terbaekk lah. . yg penting masih mengekalkan gaya Muslimah dgn "melabuhkan tudung mereka hingga ke bawah dada mereka".

    ReplyDelete
  43. Harap2 x kne rmpas klu wt cmni

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah masih kelihatan cantik. Tahniah buat anda sbb sudi share idea yg sgt bernas ni.

    ReplyDelete
  45. Cantik..simple..yg pastiii..tutup dada

    ReplyDelete
  46. Alhamdulillah masih kelihatan cantik. Tahniah buat anda sbb sudi share idea yg sgt bernas ni.

    ReplyDelete
  47. Cantik..simple..yg pastiii..tutup dada

    ReplyDelete
  48. Great! Senang nk pkai earphones kt office :)

    ReplyDelete
  49. nice n good idea..so kreatif.
    bak kata fareeda, ikut kemampuan.
    Hehehehe....

    ReplyDelete
  50. Great! Senang nk pkai earphones kt office :)

    ReplyDelete
  51. Cantik n menutup aurat tq dik....

    ReplyDelete
  52. dik...jgn lupa patenkan style ni dik.....senang nk saman....

    ReplyDelete
  53. Besttt nyer. Sok nk try pki g keje. Tq for sharing. :)

    ReplyDelete
  54. Pasni cari brooch cantek2 je..

    ReplyDelete
  55. Saya suka sbb budget pun ciput he..he...

    ReplyDelete
  56. Cantik... n patuh syariah!... :D

    ReplyDelete
  57. Ok..tdung ni mmpu beli..hihi..

    ReplyDelete
  58. As salam sis.. gudidea..bakal mencetus fenomena.. kty share ye..

    Thanks sis

    ReplyDelete
  59. Hehe sy memang da buat gaya ni since last year... ^_^v

    ReplyDelete
  60. ya allah ya ampun ! dah la cantek kome ni.
    bijak pulak tu menggayakan tudung gini !
    terbaeklah yunabella !

    *dah boleh buat tudung style yunnabella hehe

    ReplyDelete
  61. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  62. Wahhhh sgt cantek. Tumpang tiru boleh x?

    ReplyDelete
  63. Gud.. Cantik..mudah.. Murah.. Islamic..

    ReplyDelete
  64. Salam....akk pun pencinta bawal...dulu2 masa kerja thn 1997 to 2002 sllu guna style mcm ni...cuma blom glemer la...bagus dik idea ni...semoga terus suksess. ....

    ReplyDelete
  65. kreatif adik ni . terima kasih sharing . nak bagi banyak star kat adik ni

    ReplyDelete
  66. cantik......idea yg bijak

    ReplyDelete
  67. Thanks! I like!

    ReplyDelete
  68. cantikkk,tq for the idea:)

    ReplyDelete
  69. Mak aku pernah pakai buat mcm ni masa kecik2 dulu..cuma mkn masa skit je r..klu dh biasa lama2 ok r..

    ReplyDelete
  70. Bukak kedai dik.buat yg ready made.mst meletop :p

    ReplyDelete
  71. Cantik.good idea

    http://www.rahsiaummi.com/daftar-ahli/

    ReplyDelete
  72. Cantik2 korang ni. Pakai apa pun cantik ....
    .out of topic ni.

    ReplyDelete
  73. komen dr sorg lelaki...mcm seropa ultraman pny batu tenaga la plk

    ReplyDelete
  74. Bley wat pattern sendiri ne sis..kasi trend bawal plak..nice n sopan sis..tq 4 sharing ya :)

    ReplyDelete
  75. Cantik! Good idea! Esok nak tiru. Jangan saman akak ya! Huhu

    ReplyDelete
  76. back pd fesyen tudung zaman dlu..

    ReplyDelete
  77. Mmg kreatif, dik! Akak cadangkan ko tukar nama tudung ni jadik nama ko. Pastu gi patenkan design ni jadik hakmilik ko. Akak pakai tudung biasa je dik tp mmg sokong ar kalau ada idea cerdik pandai mcm ni. Tahniah!!

    ReplyDelete
  78. Wah..very nice n kreatif idea dik.. x tepikir la nak buat mcm ni...mulai esok akak pun nak pakai cam ni la... tq for the sharing dik...

    ReplyDelete
  79. Cantek sgt n kreatif n senang! Akak nak join skali lah pakai camgini!

    ReplyDelete
  80. Bagus la dik. Kreatif, masih boleh sopan.. Alhamdulillah, yg baik kita jadikan contoh kpd anak2 gadis muslimah yg lain.

    ReplyDelete
  81. idea yg menarik..tq for the sharing..nak join pakai cam ni jugak la

    ReplyDelete
  82. Kreatif...cntik n labuh...trbaik!!!

    ReplyDelete
  83. Cantik...model pon comei...akak nk print gmbr ni ltk kt kedai akak...

    ReplyDelete
  84. Ce buat pendek luar dlm.pjg... kompem mcm 2 layer... slmt mencuba n buat la tutorial...

    ReplyDelete
  85. adik comel thanks for sharing. nanti jangan lupa paten kan idea ni takut nanti kena ciplak idea dari org lain.

    ReplyDelete
  86. Kreatif..comeii..nnt bole la try.. ;))

    ReplyDelete
  87. ayat cliche...kalau dah comey, pakai apa pon comey...

    ReplyDelete
  88. Good idea sis...that lsimple but look lgojes....i like it .

    ReplyDelete
  89. Assalamualaikum dik..Ya Tuhan...kreatif.. terime kasih..boleh try yeayyyy!! terima kasih Allah turunkan ilham ni kat korang.heheh ^.^

    ReplyDelete
  90. Cantik!letak dlm youtube!nti xdela org PERASAN plak ciplak idea dia....hihihihi

    ReplyDelete
  91. Canteknya dikkk! Nanti akak try! Tq bebanyak...

    ReplyDelete
  92. Saya dh lama pakai gini .peminat....bawal dulu kini dan selamanya...mcm2 fesyen gaya dibuat...kdg2 buat susunan tu dari tepi kiri kanan...kdg2 macam model pakai...gaya ala2 wardina mula2 pakai tudung dulu pun pernah...

    ReplyDelete
  93. Saya dh lama pakai gini .peminat....bawal dulu kini dan selamanya...mcm2 fesyen gaya dibuat...kdg2 buat susunan tu dari tepi kiri kanan...kdg2 macam model pakai...gaya ala2 wardina mula2 pakai tudung dulu pun pernah...

    ReplyDelete
  94. Haha.. comey2.. nk try buat la..tp elok paternkn..kang tak pasal2 fareeda amik.idea ni versi tudung bawal pula.. pas tu sape buat dia saman...hahahaha...

    ReplyDelete
  95. Dear yunabella...sye sgt suke gaya ni...thanks to da founder..bru lps cube...n yes ...! Its nice n easy to do..love u sis..pls share other style..i'll b ur fans..♡♥♡

    ReplyDelete
  96. Lps ni bleh reka pattern sdiri la dik.. Lps ni confiem.cari gali blik tdung bwl dlm almari..heheh..

    ReplyDelete
  97. adik paternkn tudung ni takut nnti fareeda amik pas2 sapa buat style ni dia saman pulak, habis kita dik nonnn

    ReplyDelete
  98. Wah..lps ni sy pn nk cube la..jgn ade yg saman plk ye..hihi

    ReplyDelete
  99. Ok la..nmpk dada jugak sikit..
    Lagi labuh lagi ok.

    ReplyDelete
  100. btl2 aku setuju. nanti fareda buat tudung versi ni bertingkat-tingkat. kn ramai x suka pakai tudung ada awning. lps tu fareedaa patern kn habis kita SEMUA KENA SAMANNN. padahal IDEA ASAL DR BLOG NI.... bukan blh sngt faredda tu jakel rileks ja org dok tiru tudung ekin dulu. majulah jakel utk negaraaa ! ! !

    ReplyDelete
  101. Tq adik comey....akk dah praktic kan...so sweet sbb akk pun pencinta BAWAL.. Akk.suggest adik upload video bole tak at least dpt tgok lbh details....tq dear. SHARINS IS CARING...

    ReplyDelete
  102. adik ko wat hak cipta terpelihara dik. klu fareedaa nak tiru design ko caj 10k... kalu die tiru tudung ko ni, ko caj 10ribu pun tak pe faredaa nnti akan untung 2 juta hahahhahahaha... lbh baik ko buat hak cipta terpelihara.. ko tngk la sikit lagi tudung ni jadi viral dik... komfem faredaa kuarkn tudung jens mcm ni versi bawal pulak... maklum la org muda2 ramai minat bawal.. tudung ada awning payah nak basuh pun sama.. nk jaga susah... sesuai utk mak2 je... bawah entry ko buat hak cipta terpelihara.... ataupun ko p paternkn dik.. na tau rezeki ko dpt at busines dr idea ni... klu faredaa ambil hbis kami semua... pdahal km tiru dr idea adikk maniss.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...tak yah pakai mahal2 bukan orng tnye harga pun..membazir..nanti nak tukar2 lg..beli bawal biasa2 buat mcm ni canti sngt...di jalan TAR..bnyk yg cbtk2...sy tak nmpk di mane istimewa nye tudung Fareeda tu...pembaziran..walau ada duit sekali pun....

      Delete
    2. betul tu kalu faredaa nk tiru caj mahal-mahal 10 juta pun tak pa.. jgn 10 ribu ja... ataupun adik paternkn bg km tiru dgn percuma dpt pahala....

      Delete
    3. 2 la takut faredaa p paternkn kita putih mata... padahal idea dr blog ni. kena ambk lngkah hati2... org kaya duit bnyk mcm2 depa blh buat..

      Delete
  103. Saya memang suka pakai bawal jeee...nanti boleh cuba buat begini...cabtik..murah..bajet..
    terima kasih sudi sharing...semoga lepas ni anda kaya dan berjaya.

    ReplyDelete
  104. Hai.. Cantik la. Saya mmg pemakai tudung bawal.. Syok nyer dpt ubah cara pemakaian tudung bawal. ade histagram x,fb @twiter.. Syok dpt follow ni. Plz. Tq.
    P/s: sweet sgt model tu.

    ReplyDelete
  105. setuju dgn komen2 semua. patern kn tudung ni secepat mungkin sebelum fareda tiru idea dan pihak fareda paternkn hbs kita semua kena saman. nak bergaya kena beli dari butik faredaa saja, dah sudah lg haru.... labuh pun labuh ikut kebesaran tudung yg kita guna.. kita blh adjust sndiri... adik kami semua sokong adik utk paternkn idea adik ni... jgn smpi faredaa caras.. bukan setakat adik.. km semua sekali kena hihihihi.. hanya sekadar pendapat ja.. nice idea terima kasih sharesemogad murahkn rezeki adk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong ...ssmua yg suka gaya adik ni.
      cepat2 ikut nsht akak2 yg positiv utk awak ni....
      Kakak sy tempah rutung ala2 fareeda ni baru 25...cntk gila....kain boleh beli sendiri atau di kedai.tu..bagi saya tak leh laaa nak salah kan tukang jahit sebb customer yg minta..n kakak yg jahit tu buat labuh ikut permintaan customer...saya suka n sokong yg murah..jimat..cantik..membantu orng lain jgk.

      Delete
    2. e2 la nk kena paternkn sblm fareda paternkan... baca komen2 semua rasa mcm btl ja... gelak sorg2 pun ada... baca komen semua org mcm takut ja dgn faredaa kena saman... hehehe... lawak lah... ni yg soh adik ni paternkn mesti trauma isu saman tu... tudung ekin jd viral dr jakel pun jatuh smpi sehelai rm10 pun xde isu saman... faredaa x smpi 5 tahun dh nak saman2... x sbar nk capai target untung berjuta2 menjelang hujung thn ni kot.... hehehe. paternkn la owner blog idea ni.. btl jg komen yg lain

      Delete
  106. cantikkkkkkkkkkkkkkk.....nk cb pkai pg keje....

    ReplyDelete
  107. very innovative!!! blh gayakan tudung la mcm ni... (sbb sy pn xk ade awning ni.rimass) congrates for the creative idea!! :)

    ReplyDelete
  108. PATERNKN TUDUNG NI SEBELUM FAREDA PATERNKAN ! ! ! ! kuar paper owner blog kena saman nanti.. ambil langkah berhati-hati

    ReplyDelete
  109. very innovative!!! blh gayakan tudung la mcm ni... (sbb sy pn xk ade awning ni.rimass) congrates for the creative idea!! :)

    ReplyDelete
  110. Disbbkn nk maintain nmpk awet muda akak mmg g kje slalu pki tudung bawal.. pas ni nk cube.. kreatif la adik ni.. skunk gak nk cube!!! Macehhh..

    ReplyDelete
  111. Disbbkn nk maintain nmpk awet muda akak mmg g kje slalu pki tudung bawal.. pas ni nk cube.. kreatif la adik ni.. skunk gak nk cube!!! Macehhh..

    ReplyDelete
  112. hang paternkn adik... km dok kat kedah payah nk faredaan kl duit minyal... tudung mahal lg... keja kilang ja.... adik hg paternkn adik... aku suka baca komen semua soh adik ni paternkn... aku keja kilang pun nak soh adik ni paternkn.... tudung bawal rm5... aku blh gaya ala2 tudung rm160.....padahal rm5... untung2... dgn sekarang harga semua nak naikkk.. kos sara hidup tnggi.. demi mnjaga idea... hg patern la adik.. mmg inovasi.... takut kena saman ja.. kuar paper... km nk pakai tudung versi adik nnti malu... dok kata x ori semua... depa popular... semua nk kuar paper ja 24jam... kami org kampung ja :(

    ReplyDelete
  113. kreatiiffff, cantik sangat!!
    siap nampak eksklusif juga=)

    ReplyDelete
  114. nak cakap 1 ja paternkn idea ni ! ! ! ! sblm fareda paternkn ! ! ! AWAS. ada yg memerhati. jaga2 ! !

    ReplyDelete
  115. paternkan. sokong 100% lain-lain komen. biar fareeda pulak lps ni kena saman tiru idea org. amboi besa dierrr HAHAHHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  116. Tq cute girl you are so clever, sejujurnys fesyen tudung adik more lbh cantik...than the other one...

    ReplyDelete
  117. Tq cute girl you are so clever, sejujurnys fesyen tudung adik more lbh cantik...than the other one...

    ReplyDelete
  118. Uwaaa... Nyesalnye bg bawal2 kt org. Kalo x boleh wat fesyen camni. Nk kena beli balik bawal ni. Huhuju

    ReplyDelete
  119. Cantik....idea yg bagus...hehehe...

    ReplyDelete
  120. boleh ke adik letak gambo si mawar dlm post ni? takut kena saman pulak nanti sebab ambik gambar letak kat blog tanpa kebenaran...huhu

    ReplyDelete
  121. Kalu tiru agak2 kene saman x..ngeh3

    ReplyDelete
  122. Nasib tk sedekah lg stok2 bawal tu..bole try ni .cteative sgt sis..tq for d idea..


    ReplyDelete
  123. Bye2 fareeda.over sgt.kan dh kena.bawal rm5 pn xpe yg pnting tutup aurat.bknnye hrga ratus2 tp tunjuk dada sna sni

    ReplyDelete
  124. Adik buang pic mawar takut kena saman.... hahahahhaha.... adik paternkan adik... fesyen buat sendiri ikut suka nk guna tudung bidang 60 ka apaka... yg nk labuh guna tudung labuh... halalkn ya idea ni guna.. nti jenuh nk jawab kat akhirat klu x halal.. hoho

    ReplyDelete
  125. Leceh...byk sgt nk kene pin...byk gn masa

    ReplyDelete
  126. 2 la takut nk beli yg tiruan fareeda buat owner dia x halalkan. Ni pun sampai serbu semua. Jakel yg dh lama bertapak kaya raya pun x serbu org tiru design ekin... dok raaa fareeda tiru gaya owning ekin ada la time 2 tudungtu tngh hot. Fareeda baru naik ja pun... tudung bawal rm5 boleh jd eklusif mcm tudung fareeda rm165... how good this idea... paternkn dik.. klu x lps ni km nk guna tudung mcm ni beratus la kalu fareedaa ambik design ni nanti.. ckp la tudung bawal rm5 tp mampu bergaya havoccc

    ReplyDelete
  127. KITA SEMUA KENA IKUT KEMAMPUAN DIRI... JD KITA X KAYA CKP LA BERGAYA DGN BAWAL RM15 SEPERTI BERGAYA DGN TUDUNG FAREEDA RM165... MARILAH KITA TIRU GAYA OWNER BLOG NI... SBB KITA SEMUA TNGH UKUR BAJU D BADAN SENDIRI YAAA HAHAHAHHA... JD PATERNKN LA DESIGN NI SBLM TERLAMBAT !!!!!! KALU X LPS NI KM X LH NK UKUR BAJU D BADAN SENDIRI DAH KALU NAK BERGAYA 😭😭😭😭😭😭

    ReplyDelete
  128. Cantik! Sgt kreatif. Bleh buat bisnes ni. Thanks for sharing sis. May Allah bless u and ur adik too~ ;)

    ReplyDelete
  129. Spatutnya owner fareeda rasa bersyukur la..sb dia punya tudung ramai yg nk pakai tudung.sekurang2nya dapat jg pahala. Ini tidak.. bila dh smpai saman mnyaman... bknnya ramai org suka... org marah lg ada la...xsemua orang mampu... bika dah ada yg teringin nk pakai mcm tu knapa msti di halang..jgn fikir untung di dunia saja..
    WELDONE dik.. dapat awak PAHALA sb idea kreatif awak ni... SUBHANALLAH

    ReplyDelete
  130. Huish. Kreatifnya lah awak ni, cantik :)

    ReplyDelete
  131. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  132. Mmg cantik...tudung bawal lama pun nampak baru..mmg kelassss...idea yg bernasss...yg pasti tak mmbazir...sedar diri kan kita ni org biasa2 bukan orang ada2 yg boleh beli tudung si mawar yg beratuss tu...

    ReplyDelete
  133. Pakai tudung bawal sebab rasa nampak muda.. kikiki
    Same la kita dik.. hahaha

    Salam kenal
    ceritaibuanas.blogspot.com

    ReplyDelete
  134. Kreatif sangat..

    ReplyDelete
  135. Memang sgt kreatif dan sgt2 berbaloi.terima kasih adik2 yg sgt pandai n cute.

    ReplyDelete
  136. yeay....esok msti cntik mcm mawar la jwbnya

    ReplyDelete
  137. Cantik n good sharing...kalau tiru tak kn rampas kan? Kot la nk register hak intelek...hihihi

    ReplyDelete
  138. Cantik sgt! Blk kerja terus try buat cmni.
    Mmg awesome. Thanks a lot for good idea.

    ReplyDelete
  139. Cantik2...akak like...patern jgn x patern. Tudung awning kerr...tudung bawal kerr...tak ada makna nmpk tua atau muda..semua sama. Yang penting...mak akak penah
    cakap...MUKA kalau LAWA...pakai apa pun
    LAWA. Cuba model kureng skit atau bahasa
    kasar tak lawa laa (senang citer) yg pakai
    tudung fareeda atau tudung bawal...cantik
    kerr heheheh..X KAN...akui jer laa...realiti tuu! Tapi nak pertikai wat per Allah nyer kuasa! yg paling penting LABUH & TUTUP AURAT. Akak kasi 10 BINTANG!!

    ReplyDelete
  140. YOU AND YOUR MODEL PUN CANTIK......simple, sweet, senang nak di Pakai....terima kasih kerana berkongsi ILMU ini I give you 5 star.

    ReplyDelete
  141. Gud idea dikk...kreatif ko dik...yg penting...tudung rm5 jd mcm tudung rm250 dik....mmg jd viral ni esok2...heheh

    ReplyDelete
  142. Assalam adik
    X perlu namakn tudung bawal fizo omar mawar
    Letak nama tudung bawal yuna bella...
    Kan terbaik.....
    Sy x sakit hati kat tuan bdn tu..
    Sy sakit hati dia punya statment tu....
    Mcm kita nie x ada duit sgt

    ReplyDelete
  143. Cantik sgt....kreatif adik ni....punggah bawal dalam laci pasni... 5 star sis

    ReplyDelete
  144. sooo kreatif...i like!!! pasni leh bergaya ala2 Yuna Bella :)

    ReplyDelete
  145. Tudung bawal yuna bella :) kreatif sis...thanks...actually sy tgh pening nak pakai tdg apa g opis esok..hehe...thanks for idea.....love u sis

    ReplyDelete
  146. Sgt2 cantik n simple..:-D

    ReplyDelete
  147. Patent..bukannya pattern.
    Tudung xboleh di patent kan..tp boleh di registerkan di bwh Industrial design..
    Cuma nak membetulkan penggunaan perkataan patent tu untuk pengetahuan bersama..=)

    ReplyDelete
  148. Br semangat nk gosok bawal mcm ni! Thanx dik... cantek....

    ReplyDelete
  149. wah,kreatif ko dik.nnt bley akak try

    ReplyDelete

i'm nuffnanger